Doi agenţi rutieri din Bihor au anunţat într-un mod inedit locul de unde-i „vânează” pe vitezomani, postând pe grupul de Facebook Radare Oradea un selfie în care apar în maşina de Poliţie, alături de un text în care anunţă „echipaj pe Șoseaua Borșului lângă Peugeot. Ora 13.05”.

Postarea a stârnit o serie de reacţii, în cea mai mare parte pozitive, din partea membrilor grupului, care le-au transmis celor doi subofiţeri „Serviciu uşor”, felicitări pentru iniţiativă şi chiar rugămintea de a ieşi mai des în trafic pentru că „nu ar fi atâtea accidente”.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat că postarea celor doi agenţi ai Serviciului Poliţie Rutieră a fost din iniţiativă proprie şi are caracter preventiv.

„Trebuie să se ştie că poliţiştii nu se ascund, ei vor să prevină accidentele rutiere. Dacă şoferii ştiu că în anumite zone este radar, mai reduc viteza. E greşită concepţia potrivit căreia poliţiştii stau la pândă cu radarul pentru a-i sancţiona pe şoferi. Scopul radarelor e reducerea vitezei de deplasare pe segmentele de drum unde există tendinţa de a fi depăşită viteza legală, principala cauză a accidentelor rutiere”, a spus Lascău.