Poliţiştii din Aleşd au reuşit să-l prindă pe autorul unei spargeri comise într-o locuinţă din Pădurea Neagră, soldată cu o pagubă de 5.000 lei, şi pe un bărbat care a înşelat un localnic din Şuncuiuş cu 5.098 lei, postând sub identitate falsă pe internet anunţul pentru vânzarea unei motocoase, pentru care a încasat avansul, iar apoi a dispărut.

În primul caz este vorba despre un tânăr de 18 ani din localitatea Pădurea Neagră, care, în perioada 9 - 11 martie, ar fi pătruns într-o locuință din localitatea Pădurea Neagră și ar fi sustras 5.000 lei şi care acum e anchetat pentru furt calificat respectiv violare de domiciliu.

Tot marți, polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Poliției Oraș Aleșd l-au identificat pe autorul unei înşelăciuni căreia i-a căzut victimă un localnic din Şuncuius.

Escrocul, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Găești, județul Dâmbovița, e acuzat că, pe 6 iulie 2016, sub o identitate falsă, ar fi postat pe un site de Internet un anunț privind vânzarea unei motocositoare, pentru care a solicitat și primit un avans în valoare de 5.098 lei.

„Cel în cauză a păstrat banii trimiși drept avans, însă nu a mai trimis bunul pe care pretindea că îl vinde”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Oraș Aleșd continuă cercetările în ambele cazuri, pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.