Doi tineri cu vârste de 23 şi 26 de ani din Siria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în acest sfârşit de săptămână în timp ce voiau să fugă ilegal din ţară, prin Diosig, anunţă un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Bărbaţii au fost identificaţi vineri seară, de frontieriştii din Diosig, care "au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă".

"În jurul orei 20.30, la aproximativ un km faţă de linia de frontieră, au fost observate două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, aceastea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări", explică informarea.

Cei doi tineri, solicitanţi de azil în România, intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii  sirieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", arată comunicatul.