Dorin Corcheş nu mai este şeful ALDE Oradea, ba nici măcar membru de rând al acestei formaţiuni.

Vineri seară, Corcheş a publicat pe Facebook o postare prin care dă de ştire că pe 1 octombrie Biroul Politic Executiv al partidului a decis "radierea din baza de date" deoarece "a acceptat propunerea PSD de a rămâne pe funcţiile de conducere ocupate în administraţia centrală şi în Guvern, fiind susţinut de PSD, faţă de care ALDE se află în opoziţie" din data de 26 august, când a hotărât retragerea de la guvernare.

Rechizitoriu pe Facebook

Punând la dispoziţie documentul prin care i-a fost adusă la cunoştinţă excluderea, Corcheş a comentat noutatea într-un rechizitoriu cu multe majuscule şi semne de exclamare adresat foştilor săi şefi de partid: "Păcat, stimabililor! Păcat! Aţi distrus proiectul politic ALDE. Aţi predat partidul celor pe care-i condamnaţi de 3 ani de zile... Aţi renunţat la LUPTA IMPOTRIVA ABUZURILOR comise cetăţenilor acestei ţări! Aţi ajuns să folosiţi ABUZUL împotriva propriilor colegi. Vă anunţ că RĂMÂN activ şi perseverent!!!".

Solicitat de BIHOREANUL să ofere detalii, Dorin Corcheş a declarat că abia vineri seară a aflat decizia de excludere adoptată pe 1 octombrie. "Astăzi am fost şi eu anunţat prin mail. Nu mă aşteptam, dar nici nu pot spune că sunt surprins, după toată conduita pe care conducerea partidului a avut-o în ultima perioadă", a spus el.

Corcheş a confirmat, totodată, că la propunerea premierului Viorica Dăncilă, va rămâne vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, funcţie pe care o deţine de aproape doi ani, ca reprezentant al ALDE, chiar dacă în august, la fel ca toţi membrii ALDE din Guvern, îşi depusese demisia.

Pleacă sau nu la PSD?

Pe de altă parte, întrebat dacă urmează să se alăture PSD, Corcheş a spus că "nu mi-am pus această problemă astăzi", iar în ce priveşte viitorul imediat a afirmat că nu ştie: "Nu ştiu, m-aş antepronunţa, şi nu îmi stă în caracter".

"Pot să anunţ doar că nu mă retrag din politică şi că nu voi renunţa la munca pe care am făcut-o. Mă voi consulta cu colegii mei care au fost excluşi, pentru că sunt mulţi care nu sunt de acord cu deciziile ALDE, şi vom vedea ce facem", a mai spus proaspătul fost preşedinte ALDE Oradea.

Despre grupul excluşilor din ALDE care au preferat să-şi păstreze funcţiile guvernamentale, presa centrală a arătat că acesta intenţionează fie să înfiinţeze o nouă formaţiune, fie să intre în PSD.

În trecut, în guvernarea Boc, Dorin Corcheş a fost şi preşedinte PD Oradea, ulterior înscriindu-se în Partidul Conservator, absorbit în ALDE prin fuziunea cu Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu.