Ciprian Blejan, preşedintele interimar al ALDE Bihor, formaţiune care la scrutinul european din 26 mai a înregistrat la nivel naţional un scor sub pragul electoral, mai precis 4,6%, iar la nivel judeţean de doar 2,88%, a anunţat vineri că filiala va avea, până la sfârşitul acestei luni, o nouă conducere.

Într-o conferinţă de presă susţinută la noul sediu al organizaţiei, din strada Traian Moşoiu nr. 18/A, Blejan a spus că la cea mai recentă reuniune a Biroului Politic Central, pe 9 iulie, s-a decis demiterea Birourilor Teritoriale în toate judeţele care au obţinut sub 5%.

"Este şi cazul judeţului Bihor, unde au fost demişi cei 22 de membri ai Biroului Teritorial, urmând ca până la sfârşitul acestei luni să fie înlocuiţi cu alţi colegi, în funcţie de implicarea în campanie", a spus Blejan, precizând, însă, că el a rămas pe funcţia de preşedinte interimar.

Prezentând şi un fel de bilanţ al organizaţiei judeţene, Blejan a spus că ALDE Bihor a obţinut rezultate slabe în zone unde are consilieri locali (precum Căbeşti, unde doi consilieri au adus doar 9 voturi), dar şi, dimpotrivă, rezultate bune în comune unde nu are organizaţii locale sau consilieri (ca de exemplu Balc, 100 de voturi, adică 9% din total, ori Bunteşti, cu doi consilieri şi 390 voturi). Concluzia, a spus Blejan, este că "într-adevăr la alegerile europarlamentare a fost un trend naţional negativ, dar dacă s-ar munci se pot obţine rezultate".

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele interimar al ALDE Bihor a precizat că până la sfârşitul lunii Biroul judeţean va avea o nouă componenţă, din care vor lipsi reprezentanţii zonelor cu mai puţin de 5% scor la europene, excepţie făcând Oradea, "pentru că totuşi este o bază importantă de voturi". Una dintre condiţiile pe care vor trebui să le îndeplinească noii membri, a mai spus Ciprian Blejan, este "asumarea candidaturilor pentru alegerile locale" din vara anului viitor.

În ce priveşte aceste alegeri, şeful interimar al ALDE a afirmat că nu crede "că vom avea candidaţi comuni cu PSD", deoarece "nu cred că PSD va accepta aşa ceva".