Comisarul şef Alin Haniş rămâne la şefia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor. Biroul de presă al instituţiei a anunţat marţi că ministrul afacerilor interne a semnat ordinul de numire în funcţie a acestuia, după ce a promovat concursul pe post.

"La data de 10 mai a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-şef de poliţie Haniş Alin Antoniu a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Anterior, la data de 27 aprilie a.c., acesta a promovat examenul organizat pentru ocuparea acestui post", se arată într-un scurt comunicat transmis presei marţi seară.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Haniș s-a prezentat singur, în urmă cu o lună, în faţa comisiei de examinare, după ce singurul său contracandidat, comisarul şef Lucian Gheorghe Hodoşan de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Bihor, s-a retras din cursă.

Comisarul şef Alin Haniş a fost delegat la şefia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor din mai 2017, când s-a întors de la Satu Mare, unde fusese împuternicit, vreme de 6 luni, la conducerea IPJ Satu Mare.

Ofiţerul lucrează în Poliţia Municipiului Oradea din 1997 şi a fost, pe rând, şef peste Biroul de Cercetări Penale, Biroul de Ordine Publică, iar apoi şef al Poliţiei Municipiului Beiuş. Din 2010, comisarul şef Alin Haniş a fost adjunct al şefului Poliţiei Oradea, iar din 2013 a şeful instituţiei.