Gheorghe Pasc, director încă din anii ’90 al Aeroportului Internaţional din Oradea, care însă nu are nicio cursă externă, şi-a dat demisia luni, la doar o zi după ce, la iniţiativa liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan, partidele din Consiliul Judeţean, UDMR-PSD-ALDE, s-au angajat în scris „să dezvolte Aeroportul prin extinderea curselor interne şi externe”.

Deşi demisia trebuia adusă la cunoştinţa opiniei publice fie de către Pasc, fie de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află Aeroportul, ea va fi anunţată abia marţi, spune purtătorul de cuvânt al CJ, Adrian Simon.

De asemenea, Simon a promis că va preciza în comunicat dacă îşi va prezenta demisia şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului, UDMR-istul Bimbo-Szuhai Tibor, un alt personaj criticat vehement de primarul Oradiei pentru faptul că Aeroportul orădean nu-şi mai merită denumirea de „Internaţional”.

Demisia lui Pasc a fost anunţată de şeful CJ Bihor, Pasztor Sandor site-ului bihon.ro, căruia i-a declarat că „vrem să schimbăm macazul”, afirmând că „dorim alt tip de conducător” şi că postul de director al Aeroportului va fi scos la concurs, pentru un mandat de patru ani.

Deşi căutat telefonic, Pasztor nu a răspuns BIHOREANULUI, la fel nici Pasc, iar preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, avea telefonul închis.