Cartierele Nufărul şi Velenţa nu pot primi apă caldă şi încălzire simultan!

"Am încercat să funizăm apă caldă şi încălzire în cartierul Nufărul încă de la începutul săptămânii, dar nu am reuşit. Astăzi am luat luat decizia să renunţăm la furnizarea încălzirii, astfel încât cel târziu joi să putem furniza orădenilor din aceste zone măcar apă caldă", a declarat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.

Potrivit purtătorului de cuvânt, furnizarea de agent termic pentru încălzirea apartamentelor în cartierele Nufărul şi Velenţa va începe abia după data de 20 octombrie, când constructorii vor fi reîntregit de termoficare în urma lucrărilor de reabilitare de peste vară.

"În momentul de faţă lucrăm cu conducte provizorii care, în zone precum strada Oneştilor, au diametre de cinci ori mai mici decât reţelele magistrale, iar agentul termic nu mai ajunge la capăt de reţea", a spus Creţu.

Potrivit evidenţelor Termoficare, miercuri, la prânz, erau în funcţiune 97 din cele 147 puncte termice orădene. "În momentul de faţă, din cele 50 de puncte termice, 14 sunt oprite din cauza unor avarii apărute pe reţelele secundare şi vor fi repornite în cursul serii, 8 puncte termice sunt în curs de umplere în urma unor lucrări de modernizare şi vor fi puse în funcţiune cel târziu joi, iar 28 de puncte termice sunt oprite din alte motive", a declarat purtătorul de cuvânt.

Din cele 28 de puncte termice oprite, 3 nu au fost pornite la cererea clienţilor deserviţi, care sunt toţi agenţi economici, ca de pildă Casa de Cultură a Sindicatelor, 7 furnizează doar apă caldă, iar 18 vor fi puse în funcţiune începând de joi, dar, la fel, numai pentru alimentarea cu apă caldă.

În majoritatea cazurilor, punctele termice oprite sunt situate în cartierele Nufărul şi Velenţa. Locuitorii din aceste zone au rămas fără apă caldă în urmă cu două săptămâni.