Compania Naţională de Drumuri a semnat contractul de execuţie lucrări pentru ultimul tronson neadjudecat de pe DN 76 Oradea - Deva, mai precis un sector de 16 kilometri, de la Beiuş spre reşedinţa judeţului Bihor.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul CNAIR, contractul de execuţie "Reabilitare DN 76 Sector 1 km 133+660 – km 150+000 – Etapa 2" a fost semnat marţi cu reprezentanţii firmei Porr Constructor, care a câştigat licitaţia. Valoarea contractului este de 49,9 milioane lei, fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, cu o perioadă de garanţie de 3 ani. "Sursa de finanţare este asigurată prin programul POIM-FEDR", se arată în anunţul postat pe site-ul CNAIR.

Concret, muncitorii au de reabilitat 16,4 km de şosea, dinspre Beiuş spre Oradea, dar trebuie să realizeze şi alte lucrări, precum cele de scurgere a apelor, de susţinere şi consolidare a terasamentelor (fundaţii adâncite de parapet, ziduri de sprijin, consolidare cu piloţi de îndesare din balast), lucrări hidrotehnice (lucrări de amenajare a albiilor pentru trei poduri), lucrări de modernizare a unei treceri la nivel cu calea ferată, lucrări de iluminat intersecţii, staţii de autobuz şi treceri de pietoni, lucrări de relocare utilităţi şi lucrări de siguranţa circulaţiei.

Semnarea contractului a fost anunţată şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, pe propria-i pagină de Facebook. "Aşadar, în acest moment, sunt semnate toate contractele pentru cele trei sectoare de drum din judeţul Bihor. În funcţie de cum vor reuşi constructorii să avanseze cu lucrările, bihorenii, şi nu numai ei, vor putea circula în curând în condiţii de confort şi siguranţă", se arată în mesajul postat de Mang.