Locuitorii din Husasău de Criş au intrat în alertă, vineri seară, după ce au văzut, de la depărtare, foc în zona pădurii. Oamenii s-au speriat şi au sunat la pompieri crezând că arde pădurea.

"O apelantă ne-a sesizat în jurul orei 21.10 cu privire la producerea unui incendiu la pădurea de pe raza localităţii Husasău de Criş. La faţa locului s-au deplasa de urgenţă pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, fiind anunţat în acelaşi timp şi serviciul voluntar de situaţii urgenţă al unităţii administrativ teritoriale", a precizat Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Când pompierii au ajuns acolo au constatat că de fapt ardea o porţiune destul de mare de vegetaţie.

"Incendiul a fost lichidat. A ars aproximativ 300 de metri pătraţi de vegetaţie uscată de la liziera pădurii", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Nicio persoană nu a fost rănită, ancheta pompierilor urmând să stabilească exact cauza izbucnirii focului.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în această perioadă, pompierii se confruntă cu un număr mare de incendii provocate, în cea mai mare proporţie, de acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate, desfăşurate de cetăţeni în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară. Au fost mai multe cazuri, în trecut, când acestea s-au soldat cu pagube materiale (în urma propagării incendiilor la gospodării), iar uneori chiar cu persoane rănite ori decedate.

Numai în perioada 16-19 martie pompierii au intervenit pentru a stinge zece incendii de vegetaţie în mai multe localităţi din Bihor, inclusiv în Oradea.