Pro România Bihor a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că începând de marţi, 9 iulie, Organizaţia de Femei a filialei judeţene nu mai este condusă de fosta atletă Simona Kadas.

Anunţul survine la o săptămână după ce BIHOREANUL a dezvăluit că fosta sportivă orădeancă a fost condamnată în noiembrie 2018, de către Judecătoria Oradea, la 1 an de închisoare cu amânare şi 30 de zile de muncă în folosul comunităţii, ulterior, în luna iunie a acestui an, Curtea de Apel menţinând sentinţa ca definitivă.

Simona Kadas fusese trimisă în judecată de Parchetul Oradea, după ce în luna iunie a anului trecut agenţii de la Poliţia Rutieră au constatat că a şofat sub influenţa băuturilor alcoolice, măsurându-i cu etilotestul o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool în aerul expirat, ulterior femeia fiind condusă la Serviciul de Medicină Legală, pentru prelevarea de probe biologice, dar refuzând recoltarea, odată ajunsă acolo.

Potrivit comunicatului Pro România Bihor, care nu face referire la detaliile schimbării, din 9 iulie Organizaţia de Femei „este coordonată de doamna profesor Codruța Maria Bogdan, profesor pentru învățământ primar și preșcolar titular al Școlii Gimnaziale Miron Pompiliu din Ștei”, cu o vechime de 25 de ani în învăţământ şi fost inspector şcolar timp de cinci ani, din septembrie 2014 până în mai 2019.

Contactată de BIHOREANUL, Claudia Timofte, purtătorul de cuvânt al Pro România Bihor, a declarat că decizia a fost luată prin vot de filiala judeţeană, reunită într-o şedinţă pe teme organizatorice, pe considerentul că Simona Kadas "a adus prejudicii imaginii partidului".

La aceeaşi reuniune de marţi, filiala judeţeană a partidului a decis ca aceasta să fie coordonată de Octavian Bara, proprietar al societăţii Auto Bara & Co, împreună cu fostul prefect Claudiu Pop, demisionar din PSD în luna mai a acestui an. Filiala municipală din Oradea este coordonată de fosta şefă a Cancelariei Prefectului, conferenţiarul universitar Claudia Timofte, organizaţia de femei municipală de Estera Matiuţă, iar cea de tineret din Oradea de Marius Cătană.

Această formulă de conducere va răspunde de Pro România Bihor şi Oradea, se precizează în comunicat, până la organizarea alegerilor interne, fără a se preciza când anume va avea loc acest proces.