Fostul director al Colegiului Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, a scăpat definitiv de pedeapsa de 3 ani de detenţie care i-a fost dictată la sfârşitul anului trecut pentru fapte de corupţie, iar procesul său se va relua la Curtea de Apel Oradea. Decizia a fost luată, vineri, tot de un complet al Curţii de Apel, care a admis contestaţia în anulare formulată de fostul director împotriva deciziei de condamnare, ca fiind întemeiată. 

Potrivit soluţiei pronunţate, vineri, decizia de condamnare s-a anulat doar în privinţa lui Vonea, instanţa menţinând dispoziţiile de condamnare la câte 2 ani de închisoare cu suspendare în cazul celor două cadre universitare, inculpate în acelaşi dosar. 

Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, fostul director al Colegiului Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, încarcerat pe 5 decembrie după o condamnare definitivă pentru corupţie, a fost eliberat pe 17 decembrie, ca urmare a unei contestaţii în anulare formulate împotriva sentinţei.

Reuşita acţiunii, după cum a dezvăluit în premieră BIHOREANUL, s-a datorat unei grave erori comise tocmai de cei care au pronunţat-o: magistraţii Curţii de Apel Oradea.

Concret, judecătoarea Adela Condrovici, unul dintre cei doi magistraţi din completul care l-a trimis după gratii, a fost în incompatibilitate deoarece soluţionase şi contestaţiile inculpatului la măsurile preventive dispuse de Tribunalul Bihor în timpul urmăririi penale, fapt interzis de Codul de procedură penală.

Citiţi pe această temă articolul "Dorei în robe! Răzvan Vonea a scăpat din închisoare printr-o gafă a judecătorilor Curţii de Apel Oradea"