Erős Róbert, fostul deţinut care l-a atacat cu spray lacrimogen pe agentul Călin Lucian Blaga de la Penitenciarul Oradea, pe o arteră centrală a oraşului, se arată dispus, printr-o nouă postare video pe YouTube, la o "împăcare" cu fostul său gardian.

După ce, în urmă cu câteva zile, a recunoscut public că l-a atacat la nervi pe Blaga, acum fostul puşcăriaş susţine, speriat probabil de consecinţe, o altă variantă: de fapt, ar fi fost provocat de agentul din Penitenciar, care l-a jignit, apostrofându-l pe Corso, ba chiar ar fi schiţat un gest ameninţător, fapt pentru care el a ripostat cu spray-ul lacrimogen, care este cât se poate de legal.

În prima versiune, de săptămâna trecută, fostul deţinut spunea: "Bă, fraiere, … morţii lu’ … acum nu mai eşti tare… Ce mă, ai uitat, ai uitat relele care mi le-ai aplicat acolo la puşcărie, relele tratamente. După care omul a zis "Du-te-n treaba ta!". Eu i-am zis, ehe, stai aşa, că nu-i aşa, pe urmă i-am băgat... în rasa..., am scos spray-ul şi i-am dat în ochi". 

Acum, varianta lui Erős sună altfel: "Gardianul m-a oprit şi mi-a zis: "Băi bulangiule, băi fraiere, de când te-ai eliberat?". Eu l-am întrebat: "Vorbeşte frumos cu mine, că nu mai eşti la puşcărie, domnule. El a început să zică: "Da, eşti şmecher, eşti tare în p…? Vezi că te fac, în p… mea". Am zis: "De ce mă ameninţaţi, de ce vorbiţi aşa, domnu Călin? După care am scos spray-ul, că el m-a ameninţat, agresând verbal. Eu de teamă am scos spray-ul şi am dat în ochi…".

În noua postare (video 1), pigmentată cu un limbaj savuros, Erős face practic o reconstituire a incidentelor petrecute în 12 martie, arătând locul unde l-a atacat pe gardian, dar şi întregul traseu urmat după aceea, până după Podul Intelectualilor, unde a fost prins de un echipaj format din colegi de-ai lui Blaga şi dat pe mâna poliţiştilor.

"Live"-ul continuă cu fostul puşcăriaş consumând savuros două Pepsi-uri, cu râgâituri, şi "brodând" pe seama întâmplărilor de care a avut parte. Printre multe altele, Erős spune în continuare despre gardian că este un torţionar violent, care ar fi responsabil inclusiv de crime în Penitenciar, acuză BIHOREANUL de dezinformare, căci i-ar fi deformat spusele anterioare, şi invită ziarul să se convingă de traiul greu al deţinuţilor, spune că l-a găsit pe Dumnezeu în Penitenciar şi promite că va reveni cu informaţii după ce se va întâlni, peste trei săptămâni, cu procurorul, în cadrul noii anchete care s-a deschis pe numele său.

În afara "reconstituirii", Erős a mai postat un film (video 2) – intitulat "Mesajul meu către Calin Blaga Lucian torţionarul din penitenciar" - cu un monolog ţinut în propria maşină, exprimându-şi tristeţea pentru noua "belea", realizând probabil că ar fi fost mai bine să nu se laude public cu isprava sa.

"Nu mi-e frică de puşcărie", se consolează el, amintind că a stat 6 ani acolo, aşa că ameninţările gardienilor care l-au prins, cum că "o să-ţi dăm omor" când se întoarce "înăuntru", nu îl descurajează, dar l-au pus pe gânduri. "Eu dacă o să fac o zi de puşcărie din cauza lor, nu o să am o viaţă uşoară. Şi de aia am şi decis să fac acest video cât timp sunt încă liber, că nu am pe nimeni afară"...