Un bărbat în vârstă de 38 de ani din comuna bihoreană Avram Iancu, urmărit international pentru fraudă fiscală şi implicare într-un grup criminal organizat profilat pe trafic de migranţi, a fost ridicat, sâmbătă, de poliţişti, şi depus în Penitenciarul Oradea.

Este vorba despre Ioan Cristian Laza, pe numele căruia Tribunalul Arad a emis pe data de 10 mai 2018 un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui Laza alte două mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv la o altă pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți, ambele mandate fiind emise săptămâna trecută, pe 5 respectiv 6 iulie.

Laza fugise în Irlanda anul trecut, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în dosarul de înşelăciune, şi s-a întors recent.

De altfel, potrivit comunicatului transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, el a fost ridicat chiar de acasă, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 07.30, de polițiștii Postului de Poliție Avram Iancu, fiind depus la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor la care a fost condamnat.