După ce iniţial a dat Oradiei doar 4 milioane de lei ca ajutor pentru achiziţia de gaz în vederea asigurării alimentării cu energie termică a oraşului, Guvernul României a suplimentat suma cu încă 11 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Anunţul a fost făcut, vineri, de ministrul orădean al Sănătăţii, Florian Bodog, pe Facebook, unde a postat o fotografie cu Hotărârea de Guvern emisă în acest sens de premierul Mihai Tudose.

"O veste importantă pentru orădeni, mai ales acum la începutul sezonului rece: Guvernul a aprobat alocarea sumei de 11 milioane RON către municipiul Oradea în vederea asigurării încălzirii populaţiei. Este un ajutor important dat oraşului şi locuitorilor săi şi sunt bucuros că am putut contribui şi eu la această reuşită", a scris Bodog.

În HG se  precizează că banii provin din fondul de rezervă al Guvernului: "Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 cu suma de 11.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017 şi alocarea acesteia Municipiului Oradea, judeţul Bihor, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei".

După cum se ştie, Primăria Oradea a solicitat un ajutor de 40 de milioane de lei de la Guvern pentru achiziţia de gaz în această iarnă. Iniţial, a primit doar 4 milioane de lei, în timp ce alte oraşe, precum Arad, Bacău, Buzău şi Galaţi, au primit câte 15 milioane lei.

"A fost publicată Hotărârea în Monitorul Oficial. Din câte am înţeles suma de 15 milioane este nivelul maxim acordat şi altor autorităţi locale. Vom propune rectificarea de buget cu cele 11 milioane lei, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Banii vor fi un ajutor pentru bugetul local. "Ajutorul nu este pentru societatea Termoficare, ci pentru bugetul local. Astfel se acoperă din banii pe care noi i-am fi acordat ca subvenţie la încălzire", a mai precizat Eduard Florea.

Iarna trecută, Guvernul Cioloş a acordat Oradiei un ajutor de 25 milioane lei.

Citeşte aici şi: De 10 ori mai puțin! Guvernul a alocat Primăriei Oradea doar 4 din cei 40 de milioane de lei ceruți pentru achiziţia de gaz