Peste 50.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de circa 26.000 lei, au fost descoperite, luni, ascunse într-un autoturism Volkswagen Passat, la punctul de trecere a frontierei Borş.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, un cetăţean român, Vasile B., în vârstă de 39 de ani a încercat să scoată ţigările de contrabandă din ţară, el prezentându-se la graniţă luni, în toiul nopţii, în jurul orei 02.48.

"La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în diferite locuri din autoturismul pe care îl conducea (în praguri şi sub locul roţii de rezervă), cantitatea de 2.610 pachete de ţigări, diferite mărci, pentru care persoana în cauză nu poseda documente de provenienţă", a precizat, în comunicat, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În faţa poliţiştilor, bărbatul a susţinut că nu ştia de existenţa ţigărilor, precum şi că a împrumutat maşina de la o cunoştinţă, vrând să ajungă la muncă în Franţa.

Cele peste 2.600 de pachete de ţigări, a căror valoare a fost estimată de poliţişti la 26.100 lei, au fost confiscate. În cauză, a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunea de contrabandă.

La finalul săptămânii trecute, tot la Borş, au fost găsite alte 1.270 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de circa 16.000 lei, ascunse în maşina unui cetăţean ucrainean.