Odată cu începerea noului an şcolar, tinerii din Bihor interesaţi să înveţe o meserie vor putea urma cursurile a patru noi clase pe care Asociaţia Bihor West Profesional a Consiliului Judeţean şi a unor firme, le susţine pentru dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în judeţul Bihor.

Potrivit unui comunicat al CJ emis marţi, este vorba de o clasă de sudură şi una de mecanică utilaje grele care vor fi organizate la Liceul Tehnologic nr. 1 din Cadea, o clasă de mecanică auto la Liceul Unirea din Ștei și una de zidărie la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea.

De asemenea, Asociația a investit și în infrastructura didactică a școlilor prin achiziționarea unui simulator de sudură modern și a unui UniTrain pentru electricitate, ambele livrate Liceului Tehnologic nr. 1 din Cadea.

Tot din toamna acestui an vor demara și cursurile de formare profesională a adulților în meseriile de sudor, electrician joasă tensiune, instalator, dulgher și fierar betonist.

De anul viitor, precizează comunicatul CJ, Asociația Bihor West Professional va susține înființarea de noi profile în sistem dual cerute de către companii stabilite în judeţ, cu clase de electricieni, instalatori și tinichigii-vopsitori.

Din Asociația Bihor West Professional, înfiinţată în octombrie 2018, fac parte companii precum Eberspaecher, Faist Metalworking, Selina, AutoBara, Drumuri Orășenești, Nidec, Modular Building Solutions și Isoplus, şcolile partenere fiind Liceul Tehnologic nr 1 Cadea, Liceul Tehnologic Unirea Ștei și Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea.