Acoperişul unei case din localitatea bihoreană Peştere, comuna Aştileu, a ars complet, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii având nevoie de mai bine de două ore ca să stingă flăcările.

Incendiul a fost anunţat la 112 în jurul orei 3.25, iar când cele trei echipaje de pompieri din Aleşd au ajuns acolo, ardea violent acoperişul casei, ameninţând să se propage la întreaga casă.

"Timp de aproximativ 2 ore şi 15 minute, un efectiv de 13 pompieri militari a acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, protecţia camerelor situate la mansarda şi parterul locuinţei şi pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", arată un comunicat transmis joi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, maiorul Camelia Roşca.

Acoperişul a ars complet, cauza probabilă a izbucnirii focului fiind stabilită de pompieri ca fiind "un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile".

"Pompierii militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la mansarda şi parterul casei, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. Din fericire nu au existat persoane rănite", mai precizează comunicatul ISU.