Oaspeţii şi angajaţii Hotelului Muncel din Băile Felix au tras o sperietură, luni, după ce un incendiu a izbucnit într-o cameră aflată la etajul 4 al imobilului.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, alerta s-a dat în jurul orei 10, iar spre hotelul cu 12 etaje s-au mobilizat şase echipaje de pompieri şi două cu paramedici.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o camera situată la etajul 4 al hotelului, întregul nivel și etajele superioare fiind inundate cu fum”, a precizat Roşca.

Pompierii au acţionat simultan pentru stingerea incendiului, evacuarea unei persoane aflate în balconul camerei vecine cu cea afectată de flăcări şi pentru verificarea fiecărei încăperi a clădirii în scopul salvării eventualelor victime intoxicate cu fum.

“Echipajul de pompieri militari paramedici și echipajul terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au acordat primul ajutor femeii evacuate și unui angajat al hotelului, care s-au intoxicat ușor cu fum, cele două persoane  refuzând ulterior transportul la spital”, a mai precizat Roşca.

Incendiul a fost stins în aproximativ 5 minute, iar apoi, cu ajutorul unui ventilator, pompierii au evacuat fumul din holul şi camerele aflate la etajele 4, 5 şi 6.

Cel mai probabil, focul a izbucnit din cauza unui cablu electric defect. Pagubele au constat într-un televizor, un frigider, uşa şi mobilierul din camera afectată.