Un incendiu uriaș a izbucnit, luni, la un depozit de țiței din localitatea bihoreană Petreu, din comuna Abrămuț, la câţiva kilometri de oraşul Marghita.

Fără deflagraţii

Maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, a declarat pentru BIHOREANUL că alerta s-a dat în jurul orei 13.25, iar în jurul orei 14 flăcările au fost stinse.

„Când pompierii militari au ajuns acolo, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 400 mp. Flăcările au afectat o cisternă şi un bazin cu ţiţei”, a declarat Roşca. Pe lângă că suprafaţa la sol a incendiului a fost extinsă, ţiţeiul în flăcări s-a întins pe înălţime circa 10 metri şi a degajat temperaturi foarte ridicate.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Localnicii din zonă au scris pe Facebook că ar fi auzit şi explozii, însă pompierii spun că nu au existat deflagraţii. 

Potrivit lui Roşca, peste 40 de pompieri militari din Oradea, Marghita, Săcueni şi Sălard au intervenit la incendiu. „În acest moment se acţionează pentru căutarea focarelor ascunse şi pentru răcirea zonei”, a precizat maiorul.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele incendiului.

UPDATE: Focul a cuprins două bazine şi o cisternă

Potrivit unui comunicat transmis luni după-amiază de ISU Crişana, flăcări înalte de 10 metri au cuprins două habe, adică bazine deschise de ţiţei, întinse pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, şi la o cisternă în care se afla ţiţei uşor.

De asemenea, focare mai mici de incendiu ardeau pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi a existat riscul extinderii incendiului la o a treia habă, la rezervoarele de mare capacitate din depozit şi la o hală.

"Cauza și împrejurările determinante ale incendiului sunt în curs de cercetare", a transmis ISU Crişana. 

La locul incendiului s-a dus şi un echipaj al Gărzii de Mediu Bihor, în frunte cu comisarul şef Mihai Togor, pentru a verifica situaţia. 

Incendiu depozit Petreu