Aproape trei ore au intervenit pompierii bihoreni, duminică, pentru a stinge un incendiu violent izbucnit la o gospodărie situată în satul Talpe, comuna Drăgăneşti.  

Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Beiuş au fost alertate în jurul orei 7.45, iar când au ajuns la Talpe, incendiul se manifesta violent în interiorul şurii şi la acoperişul a trei anexe (magazie, grajd şi şură), construite în continuarea casei. Astfel, exista pericolul propagării flăcărilor atât la locuinţă, cât şi la o construcţie auxiliară din cadrul gospodăriei învecinate.

"Timp de 2 ore şi 40 de minute, cei 17 pompieri militari mobilizaţi la faţa locului au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia clădirilor lipite de construcţiile afectate de incendiu, reuşind să împiedice extinderea flăcărilor şi salvând astfel, bunuri de o valoare semnificativă. După lichidarea incendiului, echipajele au acţionat pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, operaţiunea fiind finalizată în jurul orei 13.00", se arată într-un comunicat al ISU Crişana, transmis luni.

Incendiul a mistuit acoperişul comun al celor trei construcţii şi circa 20 de tone de plante furajere depozitate în şură. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cercetările făcute de pompieri la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.