Două adolescente în vârstă de 14 respectiv 15 ani din satul Albiş, comuna Buduslău, au ajuns la spital marţi după-amiaza, după ce şoferul maşinii cu care călătoreau s-a izbit frontal de un buldozer staţionat pe marginea drumului. Şoferul, un tânăr în vârstă de 28 ani, vecin cu adolescentele, era băut, nu avea permis şi se urcase la volanul unei maşini radiate, iar după accident a fugit şi s-a ascuns pe un câmp din apropierea satului, fiind prins după mai bine de o oră de căutări. 

Accidentul rutier a fost semnalat, marţi, la numărul de urgenţă 112, la ora 17.35. Şoferul în vârstă de 28 de ani conducea maşina pe o stradă din localitate, înspre drumul comunal 110, şi a provocat accidentul rutier în timpul unui viraj la stânga. "Şoferul a pierdut controlul asupra direcției şi a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă, unde a intrat în coliziune frontală cu un buldozer, staționat în afara părții carosabile", se precizează într-un comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor. 

În urma accidentului rutier, două minore de 14 și 15 ani, ambele din Albiș, pasagere în autoturism, au fost preluate de echipaje medicale şi transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

"Fata de 14 ani a suferit un traumatism la nivelul ochilor, e vorba despre o plagă complexă, cu dezlipirea pielii. A fost consultată de oftalmolog şi transferată la Spitalul Municipal, la secţia de Oftalmologie. Pasagera de 15 ani a scăpat doar cu contuzii", a declarat BIHOREANULUI şeful UPU-SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea. 

După producerea accidentului, şoferul a abandonat autovehiculul, un Opel Corsa, s-a ascuns pe un câmp din apropierea localităţii, de unde a şi fost recuperat de poliţişti, şi ridicat pentru audieri. 

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea unor probe de sânge. 

Cercetările sunt efectuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, şoferul fiind cercetat în stare de libertate.