Poliţiştii din Borş au oprit, în noaptea de duminică spre luni, un bărbat din Teleorman care a încercat să iasă din ţară la volanul unui Volvo, deşi nu deţine permis de conducere, el prezentând unul fals cumpărat de la un român din Anglia. Totodată, zilele trecute, la intrarea în ţară a fost oprit un sârb care a prezentat documente false cumpărate cu 4.000 de euro.

La volan cu permis măsluit

Bărbatul din Teleorman, S.M, în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat la controlul de frontieră în jurul orei 2.30, conducând un autoturism Volvo înmatriculat în România.

"La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din România. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals", a transmis, luni, printr-un comunicat comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii din Borş au descoperit că, de fapt, bărbatul avea permisul suspendat. El a recunoscut că a cumpărat permisul fals de la "un conaţional din Anglia, contra sumei de 300 de euro", potrivit comunicatului. În cauză se fac cercetări pentru complicitate la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals".

4.000 de euro pentru România

Tot la Borş, zilele trecute, poliţiştii au oprit un sârb, D.Z., în vârstă de 49 de ani, care a prezentat documente false cumpărate cu mii de euro.

"În data de 05.07.2019, în jurul orei 18.19, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul sârb D.Z, în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Slovenia. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un paşaport, o carte de identitate şi un  permis de conducere eliberat de autorităţile din Slovenia", se arată în comunicatul ITPF Oradea.

La verificări, poliţiştii au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Mai mult, ei au aflat că sârbul nici măcar nu are permis de conducere.

"Bărbatul în cauză a declarat că şi-a obţinut setul de documente falsificate în cursul lunii decembrie 2015, în Germania, cu ajutorul unui cetăţean albanez, a cărui identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 4.000 de euro", a mai transmis comisarul şef Laura Bondar.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals privind identitatea şi uz de fals.