Hoţii din magazine, în special din marile complexe comerciale, sunt principalii "clienţi" ai Jandarmeriei Bihor.

Bilanţul activităţii instituţiei pentru prima parte a anului 2018 arată că, din 82 de infracţiuni constatate de jandarmii bihoreni, 70 au fost furturi, după cum a declarat căpitanul Daniel Bizău, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, într-o conferinţă de presă ce a avut loc joi. În total, jandarmii au prins 91 de hoţi.

"Magazinele mari sunt cele preferate de către hoţi", a precizat Bizău, adăugând totodată că hoţii se axează pe produsele alimentare, dar şi pe băuturile alcoolice. De altfel, în urmă cu o lună, jandarmii au prins un hoţ care a încercat să fure peste 9 kilograme de dulciuri dintr-un hipermarket din Oradea.

În acest prim semestru al anului 2018, pe lângă cele 82 de infracţiuni, jandarmii au mai constatat alte 92 de infracţiuni, însă în echipaje mixte, alături de Poliţia Bihor.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Bizău a precizat că în intervalul menţionat, jandarmii au aplicat 1.135 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 996 amenzi, în cuantum total de 438.000 lei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor a anunţat că 88 de bihoreni şi-au depus dosarele de recrutare pentur Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, respectiv pentru şcolile militare de subofiţeri jandarmi din Fălticeni şi Drăgăşani. Aceştia vor susţine examenele luna viitoare.

Mădălina Sim
studentă