Iertat pentru cel puţin 5 furturi după ce s-a împăcat victimele, dar trimis în judecată, în alte trei dosare penale pentru furt de identitate respectiv furt calificat, un bihorean din Ciocaia a profitat că a fost lăsat în libertate şi a comis-o din nou.

Varga Robert Zsolt, în vârstă de 33 ani din Ciocaia, a luat, în mai puţin de 24 de ore, trei biciclete lăsate neasigurate de proprietari în zona centrală din Oradiei.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, furturile au fost comise în urmă cu două săptămâni.

În seara de 5 martie, în jurul orei 21, bărbatul a luat o bicicletă lăsată neasigurată pe strada Republicii, pentru ca, a doua zi dimineaţa, în jurul orei 4, să pună mâna pe o altă bicicletă lăsată tot neasigurată, într-un rastel din Piața Unirii. În aceeaşi zi, spre seară, în jurul orei 20, Varga a „lovit” din nou, luând încă o bicicletă, de astă dată în Pasajul Vulturul Negru.

Hoţul a fost identificat şi prins, miercuri, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, iar cele trei biciclete, în valoare totală de peste 3.500 lei, au fost recuperate şi returnate proprietarilor. 

Reţinut pentru 24 de ore, Varga Robert Zsolt a fost prezentat, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi Judecătoriei Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea lui pentru 30 de zile, sub acuza de furt calificat.