Doi bărbaţi în vârstă de 27 respectiv 31 ani din comuna Tinca au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Salonta după ce, săptămâna trecută, beţi fiind într-o crâşmă din Cociuba Mare, au luat la bătaie un client al localului. 

Incidentul s-a produs în seara zilei de 1 octombrie, în jurul orei 22.30. Cei doi bărbaţi stăteau la o masă şi au intrat în vorbă cu un localnic din Cociuba Mare, în vârstă de 34 ani, pe care l-au chemat alături de ei. Cei doi tincani erau, însă, beţi, şi li s-a căşunat pe noul lor amic, luându-l la bătaie, de faţă cu ceilalţi clienţi. Agresorii au dispărut apoi de la faţa locului. 

În urma bătăii, victima de 34 de ani a ajuns la spital şi s-a ales cu leziuni care, potrivit medicilor legişti, necesită 9 - 10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, după comiterea faptei, cei doi au fugit, fiind identificați de polițiști în acea seară, însă pentru că se ascundeau, au fost prinşi abia în dimineața zilei de 8 octombrie, în Tinca, în urma unei acțiuni a polițiștilor Secției nr. 8 de Poliție Rurală Tinca.

Întrebaţi despre motivul scandalului, cei doi ar fi declarat că individul pe care-l luaseră la bătaie i-ar fi desconsiderat şi avea... mers de şmecher. Cert e că, după audieri, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore şi, în aceeaşi zi, i-au prezentat la un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, care a decis să le ceară arestarea.

Cererea a fost considerată întemeiată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Salonta, care a emis pe numele bătăuşilor mandate de arestare pentru câte 30 de zile, sub acuzaţiile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Încheierea judecătorească poate fi contestată de inculpaţi la Tribunalul Bihor.