Direcţia Silvică Bihor anunţă că, în această primăvară, va împăduri 110,13 hectare de terenuri, cu peste 725 de mii de puieţi forestieri din 15 specii diferite.

Ca în fiecare an, Direcţia dedică o lună plantării arborilor, în acest an lucrările urmând să se desfăşoare între 15 martie şi 15 aprilie. În acest interval, vor putea participa voluntar la plantări şi bihorenii.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, şantiere de împădurire se vor deschide la Alparea şi Sârbi, dar şi în alte ocoale silvice, în funcţie de solicitările voluntarilor.

În plus, în „Luna plantării arborilor”, silvicultorii vor organiza dezbateri în ocoalele silvice din judeţ, pentru a discuta probleme actuale şi de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislaţie silvică, diverse probleme ridicate de populaţie, vor face drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor, vor face curăţenie în păduri şi pe liziere şi vor vinde populaţiei, la preţuri avantajoase, material săditor.

Totodată, Direcţia Silvică anunţă că este dispusă să facă sponsorizări pentru plantări de arbori în spaţiile verzi publice. Doritorii pot contacta Direcţia la sediul de pe strada Mihai Eminescu nr. 15 sau la numărul de telefon 0259-413.001.