Magnatul orădean Zoltan Teszari se află şi în 2019 în topul celor mai bogaţi oameni din România. Informaţia apare în Top 300 Capital, lansat săptămâna aceasta de revista cu acelaşi nume, care arată şi modificări semnificative în clasament.

"Ediţia din 2019 vine cu o serie de surprize la vârful bogaţilor din România. Daniel Dines, fondatorul UiPath, a urcat direct pe locul al treilea, însă marea surpriză este că Ion Ţiriac a coborât pe locul al doilea", a anunţat capital.ro.

Potrivit sursei citate, orădeanul care controlează imperiul RCS&RDS este pe locul 6. Fraţii Micula nu mai ocupă o poziţie în Top 10.

Deocamdată, site-ul menţionat nu a precizat şi cifrele la care se ridică averile miliardarilor.

Anul acesta, locul 1 este ocupat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, Ion Ţiriac este pe locul 2, iar Daniel Dines, proprietarul UiPath, a urcat pe 3.

Locul 4 este ocupat de Anastasia Soare (Anastasia Beverly Hills), supranumită "regina sprâncenelor", locul 5 de proprietarul Antena Group, Dan Voiculescu, iar locul 7 de Gruia Stoica (Grampet).

Topul este completat, pe locul 8, de Iulian Dascălu (Iulius şi Atterbury), de Radu Dimofte (Sphera Franchise Group - locul 9) şi de Anca Vlad (Fidas Catena), locul 10.

Capital mai arată că suma medie a averilor din topul din acest an este 28,5 miliarde de euro, în creştere faţă de anul trecut, când a fost 24,4 miliarde. "Practic o creştere de 16%, ceea ce înseamnă că afacerile milionarilor români a crescut mai repede decât economia", notează Capital.