Otilia Bogdan, mama tânărului Radu Bogdan, ucis de Sorin Rogia, se declară nemulţumită de pedeapsa de 20 ani şi 8 luni de detenţie dispusă pe numele criminalului, joi, la Curtea de Apel Oradea, susţinând că este mică raportată la cruzimea cu care acesta a comis fapta. 

"Nu mă interesează despăgubirile, pentru că nu îmi vor aduce niciodată înapoi copilul. Dar omul acela a declarat cu seninătate în faţa judecătorului că s-a trezit dimineaţa cu dorinţa de a omorî pe cineva. Şi vii tu, ca magistrat, îi dai o pedeapsă care îi permite ca, la un moment dat, să iasă între oameni. Va ieşi peste 10 ani şi va ucide din nou", a declarat Otilia Bogdan, vineri, pentru BIHOREANUL. Aceasta solicitase în faţa instanţei condamnarea pe viaţă a ucigaşului.

Părinţii lui Radu, tânărul de 27 ani ucis cu cruzime de Sorin Rogia, au participat la fiecare şedinţă de judecată a procesului. "Am ascultat cum a descris crima procurorul, cum au găsit creierii copilului meu împrăştiaţi în iarbă. A spus că este cea mai sinistră crimă din ultimii 30 ani. Un alt criminal, la fel de sadic, a fost condamnat la moarte, înainte de Revoluţie, la Oradea", mai zice Otilia Bogdan. 

Aceasta a spus că sentinţa este cu atât mai nedreaptă cu cât bucureşteanca acuzată că, în decembrie 2017, a aruncat o tânără în faţa metroului, a primit închisoare pe viaţă. "Nu ştiu de ce se dispun pedepse diferite pentru fapte de acelaşi fel", se întreabă nemulţumită orădeanca. 

Otilia Bogdan spune că, în faţa judecătorilor, a pus în discuţie şi vina părinţilor criminalului, al cărui tată este medic chirurg în Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.

"Nu m-au sunat o dată măcar, să mă întrebe ce fac, cum răzbesc, dacă poate să ne ajute. Chit că, după mine, e la fel de vinovat, poate mai vinovat, decât fiul său. El a trăit în casă cu Sorin şi nu s-a preocupat de sănătatea lui, nu l-a interesat. Şi ce dacă avea 27 ani? Nu e tot copilul lui? Dacă l-ar fi tratat, l-ar fi ţinut sub observaţie, nu s-ar fi întâmplat tragedia aceasta", acuză orădeanca. 

Sorin Rogia, autorul sângeroasei crime căreia i-a căzut victimă orădeanul Radu Bogdan, un tânăr de 27 de ani găsit cu capul zdrobit în zorii zilei de 9 noiembrie 2017, a fost condamnat definitiv, joi, la Curtea de Apel Oradea.

Condamnat iniţial la 23 ani şi 8 luni de detenţie de Tribunalul Bihor, Rogia a beneficiat de clemenţă la Curtea de Apel, completul de judecată micşorând pedeapsa cu 3 ani, dispunând să execute o pedeapsă de 20 ani şi 8 luni de detenţie.