Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri dimineaţă, cu o zi înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, liderul PSD Bihor Ioan Mang i-a ameninţat pe colegii din opoziţie că, dacă nu vor valida mandatul consilierului judeţean social-democrat Adrian Szatmari, se vor alege cu plângeri penale.

Aşa cum şi BIHOREANUL a scris, Curtea de Apel Oradea a decis, pe 8 iunie, că Szatmari va trebui validat în termen maxim de 30 de zile, chiar dacă aleşii PNL nu vor trebui să-i plătească indemnizaţiile neîncasate în aceste luni în care au boicotat şedinţele CJ Bihor.

"Ne aşteptăm şi ne dorim ca toţi consilierii judeţeni mâine să voteze validarea domnului Szatmari. În cazul în care aceasta nu se va produce, CJ are dreptul să sesizeze pe cale penală împotriva celor care obstrucţionează punerea în aplicare a sentinţelor şi va uza de acest drept. Probabil că cel târziu luni, dacă nu vineri vom face sesizare penală împotriva celor care nu au votat sau absentează nemotivat de la şedinţa de mâine", a declarat Ioan Mang. În plus, plângeri penale va face şi Szatmari, a subliniat liderul PSD.

Chiar dacă termenul de validare este de 30 de zile, PSD-istul spune că hotărârea trebuie luată joi, deoarece aceasta va fi singura şedinţă ordinară din luna iunie. "Eu mă aştept ca de mâine să se intre în normalitate", a subliniat Mang.

Preşedintele PSD a şi nominalizat câţiva consilieri PNL care, în opinia sa, nu îşi doresc defel plângeri penale. "Mă bazez pe faptul că între consilierii PNL există consilieri care vor pune mai presus demnitatea lor decât ordinul dat de partid. Nu cred că un om ca avocatul Kiss (n.r. Kiss Janos, consilier PNL), care cunoaşte bine legea, sau ca domnul comisar şef Câmpan (n.r. Ioan Câmpan, fost şef al Poliţiei Bihor) vor dori ca acum să se trezească cu dosare penale. Nu cred că nici domnul Bodea Nicolae (n.r. fost viceprimar în Remetea, trimis în judecată pentru dare de mită), care mai are un dosar de cercetări penale, îi mai trebuie încă două. Şi mai sunt şi alţii care se ocupă de fonduri europene pentru care nu cred că va da bine să aibă dosare penale", a spus Mang.

PSD-istul i-a şi ironizat pe adversarii de la PNL, făcând o comparaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care marţi a declarat că mai trebuie să citească hotărârea Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA. "Poate mâine vom auzi că au nevoie să citească motivarea, că au model la Cotroceni pe unul care are nevoie de mult timp să citească, neştiind că o decizie CCR se execută, nu se discută", a mai spus Mang.

La cererea publicului

În aceeaşi conferinţă de presă, liderul PSD Bihor a vorbit despre mitingul de sâmbătă din Bucureşti, precizând că participanţii au mers de bună voie. "N-a fost nimeni adus cu japca şi la PSD nu se dau bani ca să se vină la miting. A fost un miting la solicitarea cetăţenilor", a subliniat Mang.

Cât despre muntele de gunoaie rămas în Piaţa Victoriei după protestatari, Mang a arătat că în zonă n-au fost coşuri de gunoaie şi că, stând în căldură şi în picioare mai multe ore, oamenii au băut multă apă. "Dar la ora 11 s-a eliberat piaţa, iar la 11.30 era deja curat", a arătat preşedintele PSD Bihor.

Mang a făcut o comparaţie şi cu Piaţa Unirii din Oradea, unde marţi seară s-au adunat aproape o mie de suporteri CSM, pentru a urmări finala campionatului de baschet masculin. "Aseară în Piaţa Unirii n-au fost numai PSD-işti, şi tot a rămas mizerie până dimineaţă, am văzut în poze", a spus Mang.