Printr-un proiect transfrontalier elaborat în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi cu Universitatea din Debreţin (Ungaria), Maternitatea din Oradea va beneficia de fonduri europene nerambursabile de 1,1 milioane euro, bani din care va rezolva o parte din problemele generate de funcţionarea aşa-numitului Staţionar III în clădirea veche, a Comunităţii Evreieşti din Oradea.

"Proiectul a fost depus în cadrul Programului Interreg România - Ungaria anul trecut, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, şi a fost aprobat în această primăvară. Din banii primiţi, blocul operator care funcţionează în prezent în clădirea veche va fi mutat în corpul C şi modernizat, şi va fi modernizată şi secţia de ATI", a explicat, luni, BIHOREANULUI, dr. Lucia Daina, directoarea medicală a Spitalului Judeţean din Oradea, în structura căruia se află Maternitatea.

Intitulat "Îmbunătăţirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi ginecologice în zona transfrontalieră", proiectul al cărui lider este Institutul de Boli Cardiovasculare, iar parteneri Spitalul Judeţean din Oradea şi Universitatea din Debreţin are o valoare totală de 3 milioane euro, din care suma nerambursabilă este de 2,25 milioane euro.

Durata proiectului se întinde pe doi ani, între martie 2019 şi mai 2021.