Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a reacţionat după rezoluţia adoptată marţi, fireşte, în linia partidului pe care îl reprezintă, printr-o declaraţie transmisă presei.

Precizând că, în opinia sa, apartenenţa României la UE este „unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au întâmplat în istorie”, Pavel susţine că ţara nu trebuie „să aibă statutul de slugă în fața nimănui, indiferent că se numește Merkel, Macron, Juncker sau Timmermans”.

Bihoreanul dă vina pe opoziţia parlamentară, arătând că „prin foști procurori comuniști gen Macovei și alții lingători de clanțe – cum îi numea Băsescu” „își ridică poalele în cap în fața Europei și ne face de râsul lumii”.

Limbajul lui Pavel este, în tot cuprinsul declaraţiei, extrem de dur. „România trebuie să respingă cu toată forța această mizerie de o nedreptate strigătoare la cer! Am intrat în UE ca să i se spună Parlamentului nostru cum să legifereze și Curții Constituționale ce decizii să ia? Nu, doamnelor și domnilor! Nu suntem chiar toți și toate neam de slugi precum doamna Macovei și alții asemenea domniei sale. Și nu suntem toți proști pentru a nu fi în stare să ne dăm seama cu ce avem de a face”, a mai spus PSD-istul.

Arătând că există corupţie „şi în Belgia și în Franța și în Germania și în Austria”, Emilian Pavel mai spune că „MCV este un mecanism corupt până în măduvă de dorința de a controla și nu de a ajuta”.