Provocarea lansată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, pentru desfăşurarea unei greve de 15 minute în data de 15 martie, de la ora 15.15, a fost preluată şi de Primăria comunei Rieni, prima din Bihor care se raliază revendicărilor pentru o infrastructură rutieră europeană.

Edilii comunei au afişat pe faţada clădirii Primăriei un banner de mari dimensiuni, prin care, însă, la cererea localnicilor, au plusat faţă de doleanţa omului de afaceri bucovinean.

Concret, pe banner este enunţată ca obiectiv desfăşurarea unei greve de câte 15 minute la ora 15.15 în data de 15 a fiecărei luni, cu avertismentul că lunar, pe această dată, "se va întrerupe lucrul în această instituţie". Motivaţia? "Pentru că: vrem autostrăzi în România, vrem gaz în casele oamenilor, vrem DN 76 Oradea – Deva reabilitat!".

Contactat de BIHOREANUL, primarul comunei Rieni, Gheorghe Bota, a explicat, joi, că acestea sunt cele trei cele mai mari dorinţe ale localnicilor din zona Beiuş - Ştei. "La autostradă nu s-a mişcat nicio roabă de când este PSD la guvernare, Guvernul nu a făcut nimic pentru a conecta localităţile la magistralele de gaz care trec prin zonă, iar DN 76 este în lucru permanent, starea lui determinând izolarea economică a zonei", a spus edilul din Rieni.

Gheorghe Bota este primarul care anul trecut a iniţiat constituirea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare formate iniţial din 11 primării din zonă, care şi-au propus conectarea tuturor satelor la magistralele de gaz, conducerea Consiliului Judeţean Bihor preluând ideea şi promiţând, potrivit spuselor primarului, "un sprijin financiar pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate".

Pe de altă parte, starea proastă a DN 76 a determinat, la începutul acestei săptămâni, un nou protest al localnicilor din zona Beiuş - Ştei, care au acuzat de incompetenţă atât Ministerul Transporturilor, cât şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.