Într-un comunicat de presă difuzat miercuri seară ca reacţie la protestul de marţi al localnicilor din zona Beiuş - Ştei, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că şi în acest an continuă lucrările de reabilitare pe DN 76 Oradea – Deva.

Potriviti comunicatului, "lucrările la tronsonul 5 (Ştei – Beiuş), în lungime de 31 kilometri, urmează să reînceapă săptămâna aceasta, pe data de 15 martie, odată cu începerea sezonului de construcţii", şi "se estimează că recepţia la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an".

Pe aceeaşi dată, susţine CNAIR, urmează să înceapă şi lucrările pe tronsonul 3 (Ioneşti – Vârfurile), cu o lungime de aproximativ 14 km, după ce în luna noiembrie a anului trecut a fost semnat contractul de execuţie cu asocierea de firme SC SYLC CON TRANS S.R.L. - HYDROSTROY AD, termenul de finalizare fiind de 12 luni, adică 15 martie 2020.

Pentru sectorul Criştioru de Jos - Vârfuri, afectat de o alunecare de teren, CNAIR informează că a fost semnat lunea aceasta, pe 13 martie, un contract cu asocierea de firme DACIA FABER SRL şi TOTAL CONSTRUCT SRL, care va începe lucrări de consolidare de lunea viitoare, pe 18 martie, executanţii având la dispoziţie patru luni pentru "punerea în siguranţă a drumului, astfel încât să fie evitată blocarea circulaţiei, şi consolidarea  terenului cu coloane forate în adâncime".

CNAIR promite că tot anul acesta vor fi finalizate lucrările pe lotul 3 al unui sector de 15 km din tronsonul 6 ( Beiuş-Oradea), în baza unui contract semnat în luna august 2018 cu asocierea SC DRUM ASFALT SRL - SC TRAMECO SA - SC DRUMURI BIHOR SA, care a început lucrările în luna octombrie a anului trecut. Tot pentru acest tronson, CNAIR intenţionează să semneze anul acesta contractele pentru reabilitarea altor două loturi, în lungime totală de peste 32 km, ofertele fiind în evaluare în această perioadă.

În ceea ce priveşte reabilitarea tronsonului 4 (Vârfurile – Ştei), cu o lungime de peste 33 de kilometri, CNAIR spune că anul acesta va fi lansată o nouă licitaţie, după ce fostul antreprenor (SC CONSTRUCT MOD SRL ORADEA) a abandonat lucrarile.

"Demersurile întreprinse permanent pentru reabilitarea DN76 demonstrează fără echivoc preocuparea constantă a CNAIR în legătură cu acest important drum naţional", susţine Compania despre lucrările începute în urmă cu 13 ani.