Un control al poliţiştilor Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Delicte Silvice Bihor s-a lăsat cu o amendă usturătoare pentru o firmă din localitatea clujeană Mărgău, care a fost prinsă că a vândut peste 100 metri cubi de lemne luate fără documente legale. Poliţiştii au confiscat şi încasările făcute de reprezentanţii societăţii comerciale. 

În urma verificărilor făcute vinerea trecută, s-a constatat că reprezentanții firmei au expediat, în perioada 14 - 31 august 2019, dintr-o partidă din zona Valea Drăganului, județul Bihor, 105,21 metri cubi de lemn, de diverse specii, fără proveniență legală.

"Agentul economic respectiv a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de 12.728 de lei, a fost confiscat valoric", se precizează într-un comunicat al Poliţiei Bihor. 

Cu zi mai devreme, în timpul unui control efectuat în aceeaşi zonă a judeţului, poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice din Poliţia Bihor au mai găsit o firmă din Vârciorog care a vândut fără documente legale peste 400 metri cubi de lemne de foc. Patronul societăţii a fost amendat cu 10.000 lei, iar încasările, în valoare de 57.070 lei, au fost confiscate.