După ce Spitalul Municipal a fost pregătit pentru gestionarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, Spitalul Clinic Judeţean din Oradea îi anunţă pe orădeni cum și unde se pot adresa, dacă au urgenţe medicale care erau tratate exclusiv aici.

Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean (strada Gheorghe Doja nr. 65) va gestiona consultaţiile pediatrice de urgenţă, în timp ce serviciile stomatologice de urgenţă vor fi asigurate la clinica de la parterul Facultăţii de Medicină (Piaţa 1 Decembrie nr. 10).

Clinica dentară de la FMF va fi deschisă începând de marţi, ora 15, a mai precizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

În linia întâi

Aşa cum BIHOREANUL a scris, spitalele din Oradea s-au reorganizat, în lupta cu îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Bolnavii de la Spitalul Municipal au fost relocaţi în alte spitale din judeţ, iar aici au fost mutaţi pacienţii de la Boli Infecţioase, din staţionarul vechi (vizavi de Crişul).

„Spitalul Municipal va avea toate specialităţile unui spital judeţean, în aşa fel încât cei care vor suferi de infectări cu coronavirus şi vor avea patologie asociată de natură medicală sau chirurgicală să poată să fie trataţi în condiţii optime”, a explicat dr. Gheorghe Carp, duminică, într-o intervenţie făcută în direct alături de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. Din ordin al prefectului Dumitru Ţiplea, Carp este coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor.

Fiţi responsabili!

Cu acelaşi prilej, doctorul a făcut un apel şi pentru bihoreni, cerându-le să meargă la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean cu responsabilitate şi sinceritate. Altfel spus, să ceară ajutorul medicilor doar dacă au o urgenţă reală şi să fie sinceri în chestionarele pe care trebuie să le completeze, privind vizitele în străinătate sau contactul cu persoane auto-izolate. 

De asemenea, bihorenii care au fost în străinătate şi au simptome specifice COVID-19 - tuse, febră, dureri musculare sau dureri de cap - nu trebuie să meargă la Urgenţe, în centrele de permanenţă sau în alte cabinete medicale, ci să îşi contacteze telefonic medicul de familie.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Cei din linia întâi: Spitalele din Oradea, reorganizate şi echipate pentru îmbolnăvirile cu coronavirus prognozate de săptămâna aceasta

Cum se pregătesc spitalele din Oradea în lupta anti-coronavirus: 75 de paturi de ATI, alte 10 pe drum, termo-scanner la Judeţean, pentru a depista orice posibil bolnav