Un bihorean în vârstă de 25 ani din comuna Sânmartin a fost arestat preventiv, marţi, pentru tâlhărie calificată, după ce a intrat în curtea unei orădence şi a furat o borsetă cu acte şi bani, agresând-o totodată pe proprietara casei, care a încercat să-l oprească.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Bihor, incidentul s-a produs în data de 3 noiembrie, în jurul orei 14.20.

"Bărbatul ar fi pătruns în curtea unui imobil din municipiul Oradea şi, de pe o masă din foişorul din curte, ar fi sustras o borsetă cu acte şi bani. Acesta este bănuit că, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru a păstra bunul furat, ar fi agresat-o pe proprietară, o orădeancă de 49 de ani, în momentul în care aceasta l-a surprins şi a încercat să îl oprească", se arată în comunicatul poliţiştilor.

Prejudiciul total cauzat astfel a fost estimat la aproximativ 3.500 lei.

În urma agresiunilor suferite, femeia de 49 de ani a ajuns la spital, iar medicii au stabilit că are nevoie de cel puţin 25 de zile de îngrijiri medicale.

Autorul tâlhăriei a fost prins de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, care l-au reţinut pentru 24 de ore.

Marţi, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Judecătoriei, unde pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.