La prima şedinţă a Consiliului Judeţean Bihor desfăşurată după adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a Codului Administrativ, care reglementează că hotărârile importante ale consiliilor locale şi judeţene se adoptă cu majoritate de doar 50% plus unu din membrii acestora, nu de două treimi, cum era până acum Legea Administraţiei publice locale, liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, l-a acuzat pe preşedintele Pasztor Sandor de discriminare.

„Inculparea” s-a produs marţi, în şedinţa CJ, în momentul când aleşii judeţeni au dezbătut un proiect pentru aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 795 Salonta - Tinca, parte a viitorului Drum al Apusenilor (de la Vama Salonta până în munţi) şi preluarea de către CJ a unor sectoare de drumuri din intravilanul municipiului Salonta pentru a fi reabilitate şi modernizate.

Pe aceste tronsoane de drum din municipiul Salonta, a spus Avrigeanu, urmează să fie realizate lucrări complete, de canalizare pluvială, vor fi amenajate trotuare şi piste pentru biciclişti, ceea ce nu se va întâmpla pe celelalte tronsoane ale aceluiaşi DJ 795, care continuă prin Gurbediu, Tinca, Rîpa, Holod şi Vinere, până la intersecţia cu DN 76, spre Apuseni.

„Dacă aţi fi fost corect, aţi fi realizat canalizare, trotuare, piste pentru biciclişti, podeţe, peste tot, în toate localităţile. Faceţi o discriminare - o discriminare pozitivă pentru Salonta şi o discriminare negativă pentru locuitorii tuturor celorlalte localităţi”, i-a spus Avrigeanu.

Pasztor a avut o reacţie „moale”, replicându-i că pe cei 1,8 kilometri din Salonta nu vor fi făcute podeţe, fără însă a nega că vor fi realizate celelalte lucrări, de care nu vor beneficia şi locuitorii din comunele amintite de PNL-ist, toate cu populaţie preponderent românească.