De aproape trei ani, de când a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor prin votul aleşilor PSD, UDMR şi ALDE, Pásztor Sándor a fost ahtiat de imagine, atât de exagerat încât, după cum BIHOREANUL a mai scris, a devenit primul politician bihorean care şi-a angajat, pe banii instituţiei, un fotograf personal. Îi place să fie în prim-plan, însă, numai când nu îl critică nimeni.

După două săptămâni în care a lipsit cu desăvârşire din spaţiul public, nu doar fizic, neparticipând la programul de lucru al instituţiei pe care o conduce, dar şi simbolic, netransmiţând niciun mesaj, nici măcar în ziua de 28 februarie, când Aeroportul din Oradea a rămas oficial fără nicio cursă externă, Pásztor a reapărut la un eveniment public, unul însă de natură politică: reuniunea Consiliului Reprezentanţilor UDMR, găzduită sâmbătă la Oradea, în sala de concerte a Filarmonicii de Stat.

Cu nervi

Bronzat, dar crispat, Pásztor şi-a făcut apariţia cu puţin după ora începerii, la 12 şi câteva minute, alături de senatorul Cseke Attila, iar BIHOREANUL a profitat de ocazie pentru a încerca să-l întrebe ce planuri are în legătură cu Aeroportul, în vederea contractării unor companii care să asigure, totuşi, curse externe.

Din start, însă, politicianul a refuzat orice dialog. "Nu, nu răspund la întrebări. Despre CRU (n.r. – Consiliul Reprezentanţilor Unionali) vreţi să întrebaţi? Nu? Atunci nu răspund. Nu răspund la BIHOREANUL. Numai dacă aveţi despre CRU o întrebare, cu cea mai mare plăcere".

"Mă puteţi lăsa în pace?"

După câteva minute, reporterul a mai făcut o încercare de a-l aborda pe preşedintele CJ, amintindu-i că deţine această funcţie, deci are şi obligaţii aferente ei.

Pásztor s-a enervat, pur şi simplu, acuzând publicaţia că ar propaga "minciuni" despre activitatea sa, ba chiar ameninţând reporterul cu evacuarea din sală de către oamenii de ordine. "Totuşi sunt preşedintele Consiliului Judeţean şi dumneavoastră scrieţi de săptămâni numai minciuni, aşa că scrieţi ce doriţi", a răbufnit el.

Provocat de reporter să enumere care ar fi "minciunile" pe care le reproşează, politicianul s-a eschivat, continuând în aceeaşi notă. "Toată poziţia dumneavoastă este o minciună. Mă puteţi lăsa în pace să discut cu primarii? Mă puteţi lăsa în pace sau să rog să vă scoată din sală?", a spus Pásztor.

Unde, când, cum, cât?

Reporterul intenţiona să-l chestioneze pe şeful Consiliului Judeţean şi în legătură cu alte chestiuni, dar n-a apucat. În ciuda refuzului său de a comunica şi de a da explicaţii, cititorii BIHOREANULUI vor putea afla în următoarea ediţie a publicaţiei detalii fără precedent despre cele mai recente şi scandaloase activităţi pe care preşedintele le-a "prestat" în ultima perioadă.

De ce şi-a luat al doilea concediu de odihnă din acest an, în ce destinaţie exotică din Marea Caraibelor s-a distrat când Aeroportul rămânea fără curse externe, cât l-a costat huzurul, cum şi-a mărit pe ascuns indemnizaţia lunară la aproape 30.000 lei şi cum pleacă la vânătoare cu maşina instituţiei, ba şi cu diurnă din banii publici - în ziarul de luni.