O bihoreancă în vârstă de 37 ani din Gepiu, administrator al unei fabrici de încălţăminte din Oradea, a fost inculpată pentru evaziune fiscală, fiind acuzată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, femeia nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii sau în alte documente legale, operaţiunile comerciale privind veniturile realizate în decurs de patru ani, în perioada 2011 - 2015, scopul fiind de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

"Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 374.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi a fost recuperat parţial de poliţiştii bihoreni", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor, care nu face public numele evazionistei ori pe cel al firmei pe care aceasta o administrează.

Dosarul a fost transmis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.