Instanţele din Bihor înăspresc pedepsele pentru infracţiunile rutiere. Dacă în alte rânduri dispuneau condamnări cu suspendare pentru fapte similare, acum magistrații dau tot mai des pedepse cu executare.

Cel mai nou caz este al unui sătean de 36 ani din comuna Pietroasa, trimis în faţa instanţei anul trecut pentru conducerea unui autoturism fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Marian Valentin Drăgan a fost condamnat printr-o sentinţă a Judecătoriei Beiuş, menţinută vinerea trecută şi la Curtea de Apel Oradea, la 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare.

Bărbatul a fost ridicat, vineri, la scurt timp după pronunţarea verdictului de un echipaj format din poliţişti ai Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigații Criminale şi de la Postul de Poliție Pietroasa, care l-au depus la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei.

Drăgan nu e la prima ispravă penală. În 2016, bărbatul a fost trimis în judecată pentru loviri şi alte violenţe, proces care a încetat, însă, după ce bătăuşul s-a împăcat cu victima sa.