Captură de proporţii a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, care, luni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au efectuat o percheziţie domiciliară într-un dosar penal deschis pe numele unui orădean de 30 de ani, bănuit de evaziune fiscală.

Concret, bărbatului i se impută că, în perioada 2017 - septembrie 2018, ar fi comercializat articole de îmbrăcăminte, încălţăminte second hand şi diverse accesorii din aur şi argint, prin intermediul site-urilor de anunţuri de pe internet, fără a înregistra şi fără a declara veniturile astfel obţinute, sustrăgându-se în acest mod de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, anchetatorii au descins înainte cu o zi la imobilul în care orădeanul îşi ţinea mărfurile, un apartament şi subsolul unui bloc din cartierul Rogerius. 

Au găsit în total 5.710 articole de îmbracăminte şi încălţăminte second hand şi 419 accesorii din argint şi aur, respectiv inele, lanţuri, ceasuri, bunuri în valoare totală de circa 70.000 lei, destinate comercializării prin intermediul unor site-uri de profil, în cea mai mare parte prin OLX.

"Produsele au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şi pentru stabilirea prejudiciului total cauzat astfel bugetului de stat", se arată în comunicatul poliţiştilor. 

Orădeanul este cercetat în continuare în stare de libertate.