Peste 3 kilograme de cannabis au fost recoltate de poliţiştii şi procurorii Antidrog din Oradea în urma percheziţiilor organizate, miercuri, în Beiuş, Ştei şi Petrileni, la domiciliul unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, între care şi între care şi Traian Toda, alias Tru', fiul fostului prim-procuror al judeţului Gheorghe Toda.

Operaţiunea a fost declanşată miercuri dimineaţă la ora 6, pentru destructurarea unei grupări specializate în cultivarea, procurarea și distribuirea de cannabis.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, gruparea de crimă organizată era formată din șase persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care, începând din 2016 şi până în prezent, au cultivat mai multe plante de cannabis iar drogurile astfel rezultate le-au comercializat pe raza judeţului Bihor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat de la locuinţele membrilor reţelei circa 1.500 de grame de plante de cannabis (masă verde) și 1.800 de grame de muguri de cannabis uscați.

„De asemenea, au fost descoperite și confiscate cântare utilizate la porționarea drogurilor, foițe pentru confecționarea țigărilor cu cannabis, precum și testere pentru droguri”, spun poliţiştii BCCO Oradea, care au transmis, la rândul lor, un comunicat legat de caz.

La finalizarea perchezițiilor, toate cele 6 persoane implicate în dosar au fost ridicate şi transportate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, pentru audieri, urmând ca procurorii să decidă dacă vor cere eventuale măsuri preventive în cazul lor. 

Operațiunea a fost realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor.

UPDATE:

La finalul audierilor, toate cele 6 persoane ridicate au fost reținute în Arestul IPJ Bihor, fiind cercetate sub control judiciar.