Codul galben de zăpadă şi viscol a lăsat fără energie electrică 2.115 bihoreni din 13 localităţi.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, luni dimineaţă, la ora 8.30, erau avariate parţial patru linii de medie tensiune parţial şi una în totalitate. De asemenea, 26 de posturi de transformare a curentului electric sunt nealimentate. Avariile sunt în zona montană a judeţului Bihor, fiind afectate imobile inclusiv din Stâna de Vale şi Padiş.

"În momentul de faţă, 12 de echipe ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea deficienţelor", se arată în comunicatul ISU Crişana.

Pompierii reamintesc că zona de munte a judeţului Bihor se află sub atenţionare meteorologică tip cod galben de zăpadă şi viscol până luni, la ora 14. "În acest context, recomandăm populaţiei să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricţionat pentru a evita riscul de înzăpezire", se arată în comunicatul ISU.

Înainte de a porni la drum, trebuie să vă asiguraţi că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

UPDATE:

ISU Crişana a anunţat ulterior că, la ora 15.15, situaţia alimentării cu energie electrică s-a îmbunătăţit. Mai precis, o singură linie de medie tensiune este parţial afectată, două posturi de transformare a curentului electric sunt nealimentate.

Singura localitate unde, la această oră, se înregistrează avarii, este Loranta, cu 59 de consumatori afectaţi. "Cinci echipe ale furnizorului de energie electrică acționează în continuare, în teren pentru remedierea deficienţelor", se arată în comunicatul ISU Crişana.