Firmele şi instituţiile publice din Bihor au anunţat, în total, în această săptămână, 805 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind pentru muncitorii calificaţi.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, angajatorii caută, printre altele, agenţi de securitate, muncitori în fabrici de pantofi şi de textile, electricieni şi instalatori.

De asemenea, se caută oameni dispuşi să lucreze în sectorul HoReCa: bucătari, ajutoare de bucătari, ospătari sau lucrători comerciali.

Firmele bihorene au lansat mai multe anunţuri şi pentru recrutarea de zidari, sudori, strungari, stivuitorişti ori şoferi.

Pe lista locurilor de muncă vacante se mai găsesc şi 89 de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare. Mai multe firme caută specialişti în kinetoterapie, în timp ce în fabricile din parcurile industriale, dar nu numai, e nevoie de diverşi ingineri.

AJOFM Bihor a anunţat şi posturi libere în instituţii publice. De pildă, Universitatea din Oradea angajează secretar debutant, dar şi referent de specialitate debutant, în timp ce Primăria Beiuş este în căutare de jurist.