Poliţia Bihor a transmis primele concluzii, în urma cercetărilor făcute la faţa locului, în cazul accidentului produs luni dimineaţă, pe DN 79, între Nojorid şi Leş, în urma căruia 11 persoane au fost duse la spital.

Potrivit unui comunicat, evenimentul s-a produs după ce un şofer de autoutilitară nu a păstrat distanţa şi a lovit un autoturism, care a fost proiectat, la rândul său, în autobuz.

"În afara localităţii bihorene Nojorid, un bărbat de 51 de ani, din comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcţia Salonta - Oradea, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în timpul deplasării faţă de autoturismul care se deplasa în faţa sa. Astfel, a acroşat din spate autoturismul care circula în aceeaşi direcţie, condus de un bărbat de 52 de ani din municipiul Oradea. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un autobuz oprit în intersecţie, condus de un bărbat de 31 de ani, din localitatea bihoreană Husasău de Tinca", arată comunicatul.

11 persoane au fost transportate la spital, pentru investigaţii, iar şapte aveau răni mai serioase.

Potrivit Poliţiei, este vorba despre un tânăr de 21 de ani, din Vadu Crişului, pasager în autoutilitară, o femeie de 30 de ani, din comuna Nojorid, pasageră în autobuz, conducătorul autoturismului şi doi pasageri ai săi, o femeie de 36 de ani şi un bărbat de 31 de ani.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-Smurd Bihor, nici o persoană nu a rămas internată.  

Poliţiştii continuă ancheta în caz.