Cercetările făcute de poliţiştii bihoreni la locul accidentului petrecut vineri în satul bihorean Gheghie arată că de vină a fost şoferul autoturismului, un bărbat de 34 de ani, care a şi murit în urma impactului.

"La ora 14.35, pe DN 1, în localitatea bihoreană Gheghie, un bărbat de 34 ani din comuna Bratca, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, pe direcţia Oradea-Cluj, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un autocar condus din sens opus de un bărbat de 24 ani din Ungaria", a declarat comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, pentru BIHOREANUL.

În autoturismul Chevrolet mai era soţia bărbatului (28 de ani) şi cele două fiice ale cuplului, una de 5 ani şi cealaltă de 9. Toate trei au fost transportate la Spitalul Judeţean din Oradea, copilele cu multiple contuzii, iar mama lor cu fractură de femur.

În autocarul înmatriculat în Ungaria erau 24 de copii şi 4 adulţi, însă nimeni nu a fost rănit.

Tragica veste a accidentului a şocat comunitatea din Aleşd. Bărbatul decedat era cunoscut în oraş, având acolo, împreună cu soţia lui, o cafenea.