Un bărbat de 31 de ani a fost jefuit de bărbaţii care l-au luat la autostop, aceştia luându-i cu forţa un portofel în care avea 800 de lei şi documentele personale. Cei trei tâlhari au fost arestaţi pentru 30 de zile. 

Întâmplarea s-a petrecut în noaptea de 1 spre 2 septembrie. Atunci, un bărbat de 31 de ani din Carei a sesizat poliţiştii din Valea lui Mihai că, în jurul orei 2, aflându-se în localitatea bihoreană Tarcea, a urcat într-un autoturism de ocazie, în care se aflau trei persoane, cu intenţia de a se deplasa în Carei. 

"Între localităţile Tarcea şi Valea lui Mihai, şoferul a oprit autoturismul pe marginea carosabilului, iar cei doi pasageri l-au deposedat, prin violenţă, de portmoneul în care avea 800 de lei şi documente personale", a transmis, sâmbătă, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Potrivit aceleiaşi surse, în urma investigaţiilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, poliţiştii Secţiei nr. 11 de Poliţie Rurală Valea lui Mihai au identificat tâlharii. E vorba despre trei bărbaţi, unul de 41 de ani, unul de 39 de ani şi unul de 30 de ani, toţi din judeţul Satu Mare. Ei au fost prinşi de poliţişti în după amiaza de 5 septembrie. 

Tâlharii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita a cerut judecătorilor arestarea preventivă a lor pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată faţă de bărbatul de 30 de ani. 

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Marghita a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele celor trei bărbaţi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", a mai transmis reprezentanta IPJ Bihor. 

Poliţiştii din Valea lui Mihai continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.