Autorităţile din Bihor continuă să ia măsuri preventive, în contextul epidemiei de COVID-19. Potrivit unui comunicat transmis duminică de Direcţia de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât, vineri, creşterea capacităţii de carantină din judeţ la 682 de paturi.

Comunicatul nu precizează în câte centre sunt repartizate cele 682 de locuri, unde sunt acestea ori care era capacitatea judeţeană înainte de această decizie. Sursele BIHOREANULUI susţin că până acum în Bihor erau 94 de locuri de carantină, la o tabără a DGASPC din Pădurea Neagră şi într-un hotel din apropierea Oradiei, ceea ce înseamnă că această capacitate a crescut de 7 ori.

În schimb, DSP Bihor aminteşte cine sunt cei care intră în carantină. "Izolarea prin carantinare este obligatorie, conform reglementărilor în vigoare, pentru toate persoanele care se întorc în România din zonele roşii, precizate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Bucureşti", se arată în comunicat. Duminică, erau considerate zone roşii regiunea Hubei din China, întreaga Italie, oraşul Daegu şi judeţul Cheongdo din Coreea de Sud, respectiv întregul teritoriu al Iranului.

DSP Bihor a mai anunţat că, duminică la ora 15, în Bihor erau în carantină 80 de persoane, cu 4 mai multe decât la raportarea de la ora 9.

De asemenea, numărul persoanelor auto-izolate la domiciliu a crescut la 2.453 (1.331 titulari ai chestionarelor şi 1.122 aparţinători ai acestora). De dimineaţă, erau izolaţi acasă 2.271 de bihoreni.

"Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Locală efectuează zilnic activităţi de verificare a persoanelor aflate în izolare. Astăzi, un număr de 84 de efective ale autorităţilor menţionate mai sus au desfăşurat verificări în teren", a mai transmis DSP Bihor. Instituţia nu a prezentat şi concluziile acestor verificări.

DSP Bihor nu a făcut niciun anunţ privind posibile noi cazuri de infectare cu COVID-19 în Bihor. Aşa cum BIHOREANUL a scris, din ordin de la Bucureşti, autorităţil judeţene nu mai au voie să facă nicio precizare publică privind cazurile confirmate.