Pompierii militari bihoreni vor înfiinţa o nouă subunitate la Sântion, a anunţat joi, colonelul Sorin Caba, şeful ISU Crişana, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit lui, ideea s-a născut odată cu începerea lucrărilor la Autostrada Transilvania. "Noi avem de mult timp în atenţie realizarea autostrăzii şi vrem să avem o abordare cât mai eficientă a eventualelor accidente care s-ar putea produce. Se vor scurta timpii de intervenţie şi vom ajunge mult mai repede pe autostradă, pentru că se ştie că accidentele care au loc în asemenea locuri sunt mult mai violente şi presupun un număr mai mare de răniţi", a declarat Caba.

Lucrările de amenajare a subunităţii vor fi realizate cu sprijinul primăriei Borş. "Ţinem legătura în permanenţă cu primarul din Borş şi sperăm ca subunitatea să fie inaugurată înainte de deschiderea autostrăzii", a mai precizat Caba.

Proiectul presupune construcţia unei clădiri de intervenţie, unde va lucra un echipaj de acordare a primului ajutor şi un echipaj de stingere a incendiilor. La nevoie, aceste echipaje vor colabora cu pompierii Detaşamentului 2 al ISU "Crişana". Subunitatea este deocamdată în fază de proiect, aşa că Sorin Caba nu a putut oferi alte detalii.

În prezent, ISU "Crişana" are 12 subunităţi în Bihor: două în Oradea şi câte una în Marghita, Valea lui Mihai, Săcuieni, Sălard, Aleşd, Băile 1 Mai, Salonta, Beiuş, Tinca şi Ştei. 

De asemenea, tot la Sântion au început lucrările pentru un centru de pregătire a pompierilor militari.